LudvikaHem
StoraBrunnsvik

Våra uthyrningsregler

Vårt uppdrag som allmännyttigt bostadsbolag är att erbjuda lägenheter för alla olika slags människor och att alla ska känna sig välkomna. Vi har cirka 3 300 hyreslägenheter i Ludvika kommun som vi hyr ut enligt våra uthyrningsregler.

Vi har några grundregler som du måste uppfylla för att få hyra en bostad av oss.


Ålder
Du ska ha fyllt 18 år.

Kötid
Våra lägenheter förmedlas efter längst kötid och du kan ställa dig i kö från och med 16 års ålder. För att behålla kötiden måste inloggning på Mina sidor göras minst en gång per år.

Köpoäng räknas med en (1) poäng per dag från det datum du gjort en registrering av en intresseanmälan för lägenhet i vår bostadskö. För den som har ett gällande bostadsavtal räknas köpoängen/kötiden från hyresavtalets startdatum.

När du säger upp ditt bostadsavtal förlorar du din upparbetade kötid. Det går bra att göra en ny registrering i vår bostadskö efter att avtalet löpt ut, ny kötid börjar då att räknas från registreringsdatumet.

Svenskt personnummer
För att du ska få hyra en lägenhet måste du ha ett svensk personnummer.

Betalningsmoral
Du får inte ha några skulder eller betalningsanmärkningar hos Kronofogdemyndigheten som rör tidigare boende. Vid skulder som inte rör boendet görs en särskild prövning.

Boendereferenser
Du ska kunna lämna referenser från tidigare boende. Vid tidigare boende får inga störningar ha förekommit, du ska ha vårdat din lägenhet samt betalat din hyra.

Kreditkontroll
Blir du aktuell för att teckna avtal på en lägenhet tar vi en kreditupplysning för att se betalningsanmärkningar och liknande. En kopia för kännedom skickas ut till den sökande.

Spärrad från att anmäla intresse på lägenhet
Vid en del situationer kan vi spärra sökande i systemet. Under den tid en spärr är aktuell går det inte att anmäla intresse på lediga lägenheter.

Följande faktorer innebär en spärr; du har en aktuell skuld till oss, du har misskött din relation till oss till exempel olaga andrahandsuthyrning, vanvård av lägenhet, övergiven lägenhet eller om du låter bli att tacka ja eller nej på erbjudanden etc.

Du står kvar i bostadskön även om du är spärrad. Kom ihåg att logga in minst en gång per tolvmånadersperiod på Mina sidor för att behålla din kötid.

Hemförsäkring
Vi har som krav i våra hyresavtal att du ska ha tecknat en hemförsäkring vid tillfället för kontraktsskrivning. En hemförsäkring är en stor trygghet och är viktig för att man som hyresgäst inte ska drabbas ekonomiskt om det till exempel inträffar en brand eller allvarlig vattenskada i lägenheten eller hos någon av grannarna.

Just nu har vi 0.0 lediga lägenheter

Aktuellt

LudvikaHem

KONTAKT

LudvikaHem AB
Box 13, 771 21 Ludvika

Telefon: 0240-869 00
E-Post: info.fastighetsbolagen@ludvika.se


Jour/upplåsning: 0240-842 01
Bobutiken: 0240-869 00

Besöksadress

Bobutiken
Köpmansgatan 2
771 32 Ludvika