Google Translate

Translate the page to English. You can choose another language after the click Translate the page to English.

2023 - 04 - 26

Snart är sommaren här!

Att bo i lägenhet betyder oftast att man som hyresgäst delar utemiljö med sin grannar, vilket medför att man måste ta lite extra hänsyn. Här har vi samlat fem saker att tänka på under sommaren.

Grillning
I takt med att sommarvärmen smyger sig på har nu även grillsäsongen dragit igång. Du får grilla på din balkong eller uteplats, men endast med elgrill, detta för att värna om allas säkerhet. Om du vill grilla med grillkol kan du göra det på någon av våra anvisade platser för grillning. Kom ihåg att se till att kolet blir ordentligt släckt när du har grillat klart.

Balkonglådor
Visst är det trevligt när du eller grannen smyckar ut sin balkong/uteplats med blommor och andra växtligheter. Däremot är det mindre trevligt när jord faller ner från grannen ovanför. Tänk därför på din granne och montera dina blomlådor på insidan av balkongräcket för att undvika att jord faller ner till grannen under dig.

Mata inte fåglarna
För allas trivsel är det inte tillåtet att mata fåglar i våra bostadsområden då fåglar både väsnas och lockar till sig skadedjur.

Badpool & studsmatta
Det är inte tillåtet att sätta upp badpool eller studsmatta på vår mark. Detta beror på att det är vi som är ansvariga om en olycka skulle inträffa, ett ansvar som vi inte kan ta på oss. Våra fastighetsvärdar kommer se till att förbudet efterföljs. Om du är badsugen kan du istället besöka någon av kommunens fina badplatser bl.a. Skuthamn, Jägarnäs och Kyrkviken.

Gemensamma uteplatser
Det är vi som hyresvärd som ansvarar för skötsel och underhåll av de gemensamma ytorna, däremot behöver du som hyresgäst tänka på hur du lämnar den gemensamma uteplatsen. Kom ihåg att ta med dig skräp, torka av bord och stolar vid behov samt se till att möbler ställs tillbaka på sin plats.

Trevlig sommar!