Google Translate

Translate the page to English. You can choose another language after the click Translate the page to English.

Flytta ut

Det är mycket att tänka på när man ska flytta. Här har vi samlat information om sådant som är bra att känna till och komma ihåg.

Uppsägning

Du kan antingen göra din uppsägning genom att logga in på Mina sidor och klicka på "mina avtal" eller så finns en del på ditt kontrakt där du ska fylla i din uppsägning, när du fyllt i alla uppgifter ska du lämna eller skicka in den till oss. När vi tagit emot uppsägningen får du en skriftlig bekräftelse på att ditt hyresavtal är uppsagt.

När du säger upp ditt bostadsavtal ska du samtidigt säga upp eventuella fordonsplatser du hyr.

Uppsägning skickas till:
LudvikaHem AB
Box 13
771 21 Ludvika

Det går också bra att lämna uppsägningen i vår Bobutik på Köpmansgatan 2, 771 32 Ludvika.

Uppsägningstid

Uppsägningstiden är tre månader räknat från närmaste månadsskifte efter uppsägningen. Exempel: lägenheten sägs upp under januari månad, hyresavtalet upphör då den 30 april.

Uppsägning vid dödsfall

Dödsbo kan inom en månad från dödsfallet säga upp hyresavtalet med en månads uppsägning räknat från närmast kommande månadsskifte om man så önskar. Exempel: om skriftlig uppsägning inkommer från dödsboet under juni månad blir lägenheten uppsagd till sista juli.

Dödsfallsintyg med släktutredning kan beställas från Skatteverket. På denna framgår vilka personer som kan skriva på en uppsägning av lägenheten. Skriftlig uppsägning från samtliga dödsbodelägare krävs. Dödsbodelägare kan ge skriftlig fullmakt till någon av dödsbodelägarna.

Uppsägning, Dödsfallsintyg med släktutredning samt eventuella fullmakter skickas till:
LudvikaHem AB
Box 13
771 21 Ludvika

Det går också bra att lämna uppsägningen i vår Bobutik på Köpmansgatan 2, 771 32 Ludvika.

Avflyttning

Besiktning

När du har sagt upp ditt hyresavtal bokas en tid för besiktning av din lägenhet.

Under uppsägningstiden har du möjlighet att själv åtgärda det som har bedömts som skador. Det är viktigt att tänka på att resultatet ska vara fackmannamässigt utfört. Skador som inte är åtgärdade eller bedöms icke acceptabla vid avflyttning bekostas av dig. Vi tillämpar avskrivning enligt Sveriges Allmännyttas prislista när skadan avser ytskikt på golv och väggar.

Visning

När du har sagt upp ditt hyresavtal börjar vi leta efter en ny hyresgäst till lägenheten. För att ge den nya hyresgästen möjlighet att komma och titta på sin nya bostad behöver vi din hjälp med visning. OBS! Du är enligt hyreslagen skyldig att visa din lägenhet för de sökande som vi erbjudit lägenheten.

Flyttstädning

Du ska se till att lägenheten är noggrant städad när du flyttar. Du kan antingen städa själv eller anlita en städfirma som hjälper dig. Du får betala städningen i efterhand om det är slarvigt städat (kostnad mellan cirka 2000 och 8000 kronor beroende på lägenhetsstorlek). Hela lägenheten ska vara ordentligt städad, kom även ihåg balkong och förråd. Nästa hyresgäst ska kunna flytta in utan ytterligare städning.

Använd vår checklista Pdf, 171 kB. så du kommer ihåg att städa överallt.

Nycklar

Nycklar och taggar lämnas senast klockan 12.00 dagen efter att hyresavtalet upphört.

Köpoäng

När du säger upp ditt bostadsavtal förlorar du den kötid som är upparbetad i vårt kösystem. Det går bra att göra en ny registrering i vår bostadskö efter att avtalet löpt ut, kötiden börjar då att räknas från registreringsdatumet.

El-abonnemang

Du är skyldig att ha ett el-abonnemang under hela avtalstiden. Kom ihåg att senast 14 dagar innan du flyttar säga upp eller flytta ditt elänätsavtal.

Adressändring

Du ska vara folkbokförd där du bor. När du flyttar ska du göra en flyttanmälan till Skatteverket så att du får rätt folkbokföringsadress. Skatteverket sprider din nya adress till många myndigheter och företag, men vill du ha eftersändning av annan post kan du beställa det hos Svensk Adressändring mot en avgift.

Lägenhetsnummer för adressändring

Det lägenhetsnummer som du ska ange i samband med din adressändring är Lantmäteriets lägenhetsnummer som du kan hitta på hyresavtalet, på Mina sidor eller anslaget i trapphuset dit du ska flytta.

Utflyttningsenkät

Två veckor efter du har flyttat ut får du ett mail med en länk till en enkät av oss. Vi är mycket tacksamma om du tar dig tid att fylla i enkäten - dina åsikter är viktiga för oss och hjälper oss att bli bättre.

Frågor och svar

Beställ ett Dödsfallsintyg med släktutredning från Skatteverket eller så kan begravningsbyrån hjälpa dig .